Článek

Školní kuchyně - informace

Profilová fotka

Mgr. Jiří Mazal

Vytvořeno:

Spoluautoři:

Hot

V tomto roce se chystá ve škole významná akce – rekonstrukce školní kuchyně. Současný stav kuchyně pochází z roku 1985 a již nedostačuje současným potřebám a požadavkům na provoz. Proto díky finanční podpoře zřizovatele školy, kterým je město Bruntál, dojde ke kompletní výměně stavebních prvků, rozvodů a také technologického vybavení. Předpokládaná cena rekonstrukce je 15 miliónů korun.


Rekonstrukce proběhne od 15. června a předpokládané ukončení stavebních prací se očekává ve druhé polovině září, tedy tak, aby největší část stavebních a rekonstrukčních prací proběhla v době letních prázdnin. S rekonstrukcí souvisí i přípravné práce, které jsou důvodem toho, že v květnu a červnu budeme nabízet již jen jedno jídlo a k výběru ze dvou jídel se vrátíme po ukončení rekonstrukce v září.


Také dojde k omezení stravování. V době od 17. června do 24. června škola nebude zajišťovat obědy pro strávníky. Výjimkou budou pouze děti ve školní družině. Rodiče jim budou moci objednat studené svačiny, které děti dostanou po skončení výuky. Informace o stravování dětí ve školní družině obdrží rodiče na třídních schůzkách 6. června.  Od 25. června bude vyhlášeno ředitelské volno, takže škola již nebude v provozu právě z důvodu rekonstrukce školní kuchyně. Režim stravování v září po dobu ukončování rekonstrukce bude znám v druhé polovině srpna.


Ve spolupráci s městem Bruntál jsme se snažili omezit komplikace se stravováním žáků na co nejmenší časový úsek. Výsledkem bude moderní kuchyně, která nabídne kvalitní obědy, moderní pitný režim a spokojené strávníky.


Mgr. Bc. Jiří Pozdíšek

ředitel školy